SAKARYA AKYAZI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sene başı kurul toplantısı okul/kurum müdürlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekelştirilen 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı sene başı kurul toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Recep ÖZDEMİR'in açılış konuşması ile başladı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Recep ÖZDEMİR, 5 yaş okulöncesi öğrencilerinin ilçemizde okullaşma oranlarının şu an %70 olduğunu, bu oranın köy yaşam merkezlerinde anasınıfları açarak ve kayıtlı olmayan öğrencileri tespit çalışmalarından sonra kayıt işlemlerini yaparak artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Eğitim ortamlarının iyileştirlmesi hususunun önemine değinen müdürümüz sayın ÖZDEMİR, okullarda devam etmekte olan bakım,onarın ve tadilat ile ilgili tüm işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Okul-veli işbirliği çalışmaları kapsamında velilerin okul ziyaretlerinin okul müdürlükleri tarafından hazırlanan çizelge doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi.

Toplantıda Bakanlığımız tarafından öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynakların okul ve kurumlara zamanında teslim edilmesi ile ilgili çalışmalara değinen şube müdürümüz sayın İbrahim BAŞ; eksik kitap olduğu takdirde tutanağın imzalanmadan ilçeye bilgi verilmesi gerektiğini dile getirdi. Kitapların temiz ve düzenli kullanılmasının teşvik edilmesi ve yıl sonunda 'Sıfr Atık' projesi kapsamında okullara teslim edilmesi için gerekli tedbirin alınması gerektiğini ifade etti.

Bakanımız sayın Yusuf TEKİN'in bahsettiği üzere yaşadığımız gelenekleri, kültürleri, tarihi ve kültürel mekanları çocuklarımıza  tanıtmak amacıyla gerekli çalışmaların ve etkinliklerin planlanamsının önemi üzerinde duruldu.

Şube müdürümüz sayın Ramazan ŞERBETCİ; Bakanlığımızın 8,11,12. sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili iş takvimi çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, 4-10 Eylül tarihleri arasında öğrencilere hazırbulunuşluk sınavı yapılacağının bilgisini verdi. Ayrıva Valiliğimiz himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen NEHİR Projesi kapsamında öğrencilerin akademik başarılarının artırılmasına yönelik faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Toplantı iyi dilek ve temenniler ile sona erdi

05-09-2023

Ömercikler Mahallesi Garaj Sokak Akyazı Hükümet Konağı Kat 1 Akyazı/SAKARYA - 0264 418 14 9395

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.