SAKARYA AKYAZI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI
2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

 

Değerli veliler,

Çocuklarınızdan sadece akademik başarı beklentisi içinde bulunmayınız. Öncelikle iyi bir insan olması için gayret edelim. Adam olmalarını bekleyelim; diğerleri peşinden gelir.Veli olarak görevimiz; sadece sırtını giydirip karnını doyurmak değildir; kalbini inançla, heyecanla, aşk ve şevkle doldurmak için çaba göstermek durumundayız.Çocuklarımızın elbise dolaplarının yanında kitap dolapları da mutlaka olmalıdır. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerden beklentilerimiz, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemeniz, okulunuzu ve öğretmeninizi ziyaret etmeniz. Öğrencinize güvenmeniz ve güven vermeniz.  Başarılı yanlarını ön plana çıkarmanız, başarısız olduğunda umut aşılamanız onları avucunuzda bir kuş gibi tutmanız, avucunuzu fazla açtığınızda uçacağını; avucunuzu fazla sıktığınızda ölümüne sebep olacağınızı bilmenizdir. 

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Hiç şüphesiz geleceğimizin mimarları sizlersiniz. İstikbalimiz sizlerin gayretleri ile şekillenecektir.Geleceğin devlet; bilim; siyaset; akademisyen; spor ve sanat adamlarını sizler yetiştireceksiniz.Bu gün attığımız tohumlar belki de biz daha hayatta iken ülkemizin ve insanlığın gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.Bunun için bizler çok büyük düşünmek ve ideal ve iddia sahibi olmak durumundayız." etliye sütlüye karışma" anlayışı yerine kanayan her yaraya merhem olmak için gayret etmeliyiz.İyi örnek olmak, önde ve öncü olmak durumundayız.Şüphesiz öğrencilerimiz bizim ne dediğimize değil, ne yaptığımıza bakarlar; dudaklarımızın değil ayak izlerimizin peşinden gelirler.Okumayan öğretmen okutamaz; yazmayan öğretmen yazdıramaz. Öğrencilerimiz söylediklerimizden daha çok yaptığımızı yapacaklardır. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüveni yüksek nesil yetiştirmek olmalıdır.

Sevgili öğrenciler,

15 Temmuz hain darbe girişimi bir kez daha göstermiştir ki; milletimizin maddi ve manevi büyümesinden ciddi rahatsız olan dâhili ve harici düşmanlarımız uyumamaktadır. Düşman uyanık iken bizler uyursak bir daha uyanamayız.İnancımızı, özgürlüğümüzü, vatanımızı korumak için her zamankinden daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz.En iyi şekilde akademik, sosyal, inançlı ve güzel ahlak sahibi olarak hayata hazırlanmalıyız.Bilgimizin, artmasından daha çok, ahlakımızın güzelleşmesi önem arz eder.Sevgili öğrencilerim her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız, asla yılgınlığa düşmemeniz. Unutmayınız ki öğretmenlerimiz ve velilerimiz zorlandığınız her konuda yardımcı olacaklardır. 

Değerli yöneticilerimiz,

Elimizdeki tüm imkânları kullanarak bize emanet edilen yavrularımızı: Milli ve manevi değerlerine bağlı,

Memleket meselelerine duyarlı, İnancı, bayrağı, vatanı ve milleti uğrunda her türlü fedakârlığı yapabilecek şekilde yetiştirmek en büyük vazifemizdir. Heyecanımızı ve umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz.

Çünkü: YAPILIRKEN HEYECAN DUYULMAYAN İŞLER BAŞARILAMAZ. Çok çalışıp yorulacağız.

Biliyoruz ki: EĞİTİMDEN ÇOK DAHA PAHALI OLAN TEK ŞEY CEHALETTİR. Gayret bizden yardım Allah´tandır.

Huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı diler; sevgi ve saygılar sunarım.

 

                                                                                                     Recep ÖZDEMİR

                                                                                                  İlçe Milli Eğitim Müdürü

Ömercikler Mahallesi Garaj Sokak Akyazı Hükümet Konağı Kat 1 Akyazı/SAKARYA - 0264 418 14 9395

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.