SAKARYA AKYAZI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YIL SONU MESAJI

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YIL SONU MESAJI

2016/2017 ders yılının bu son gününde milli eğitim davasına gönül vermiş, özveriyle çalışan, tüm mesai arkadaşlarıma, eğitim yuvalarının yıldızları olan öğrencilerimize ve bu davanın mihenk taşı değerli velilerimize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

 

2016/2017 ders yılını gerek akademik gerekse sosyal anlamda verimli ve başarılı bir şekilde yaşayarak geride bıraktık. Bu gurur verici tablonun renklerinde hepimizin alın teri var. Çünkü hepimiz, bu zorlu yolculuğun birer paydaşı ve temsilcisiyiz. En küçük bir zaafın, içerde ve dışarda fırsatçıların kötü emellerine hizmet ettiği günümüzde, bu anlamlı görev, kuşkusuz her zaman bizlerin dinamik olmasını zorunlu kılmıştır. O yüzden bugün de yarın da milli bir şuurla gölgesine sığındığımız bayrağımızın hakkını vermeli ve bir hedef belirleyerek üzerimize düşeni yapmalıyız.

 

İşte biz eğitimcilerin görevi tam da burada başlıyor. Nedir bu görev? Çeşitli nedenlerle bir amaç tayin edememiş bireylere fırsat oluşturmak. Onların yeteneklerini açığa çıkarmak ve bu doğrultuda onlara yol göstermek.

 

Sevgili gençler,

Ülkemizde, milletvekili seçilme yaşı 18 oldu. Bu değişim, reşit olduğu andan itibaren milletini temsil edebilecek kişilerin bu aziz milletin bağrından çıkacağı inancı, güvenci ve ümididir. Bu görev ilerde size de nasip olabilir. O nedenle hepimiz kendimizi değerli görmeli, hazır olmalı ve o minvalde hayatımıza yön vermeliyiz. Nasıl ki, küçük yaşlarda Tokat’tan, Kayseri’den  Çanakkale’ye, cepheye koşan çocukların inancıyla zafer kazandık, bugünün kalkınma zaferi de milli eğitim sayesinde olacaktır. Bu zaferin merkezinde  ilim, proje üretme ve yenilikçi düşünce vardır. Sizler bunu çok iyi biliyorsunuz. Bu bağlamda bugünlere nasıl geldiğimizi, nasıl bir coğrafyada yaşadığımızı unutmadan kendinizi manen ve fikren geliştirmelisiniz. Unutmayınız, bir ağaç ancak tomurcuk verdiğinde varlığını sürdürür.

 

Değerli velilerimiz,

Bilinmelidir ki millet olarak bizleri sarsan  her hadise, milli eğitimin önemini ve biz eğitimcilerin sorumluluğunu artırmaktadır. Bu sorumluluğu ciddiyet ve kararlılıkla sahiplendiğimiz zaman geleceğimizi arzu edilen ideal gençliğe emanet edebiliriz. Bu konuda sizlere büyük görevler düşüyor. İdaresi, öğretmeni ve öğrencisiyle birer kültür merkezi olan okullarımızdaki faaliyetlerin paydaşı olmanız, hayallerimizi daha kısa sürede gerçeğe dönüştürecektir. Bu bağlamda bizler, milli eğitim işlerini sadece devletin sorumluluğundaki işler olarak tasavvur etmeyelim. Bizim, sizlerin her türlü desteğine ihtiyacımız var. Her şeyden önce çocuğunuzu en iyi sizler tanıyorsunuz. Eğitimcilerimize bu konuda yardımcı olabilir, onlarla işbirliğine gidebilirsiniz. Unutmayınız ki, okullarımızın kapıları sizlere her zaman açık olacaktır.

 

Eğitim camiası olarak bizlerin,  puslu olanı aydınlatma, aydınlık olanı da geliştirme misyonuna bağlı olarak durup dinlenme lüksü yoktur. Böyle bir hataya düştüğümüzde toparlanma şansının yıllar alacağını hepimiz biliyoruz. Devletlerin yüz yıl sonrasını hesaplayarak yaşadığı bu dünyada, boşa geçirecek zamanın olmadığının farkındayız O sebeple öğrencilerimizin de tatil dönemlerinde dinlenirken zamanı iyi kullanmaları gerektiğinin ayrıca altını çizmek isterim.

 

İki hafta boyunca LYS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.

 

18 Eylül Pazartesi gününe kadar sürecek olan tatil döneminin, sağlıklı ve hayırlı geçmesini temenni ediyor, içinde bulunduğumuz Ramazan ayımızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  

 

     Recep ÖZDEMİR

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Ömercikler Mahallesi Garaj Sokak Akyazı Hükümet Konağı Kat 1 Akyazı/SAKARYA - 0264 418 14 9395

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.